Gamecsászár

PC játékok bemutatása videókban. Ha bármi kérdésed, észrevételed van, vagy szeretnéd, hogy játékokkal kapcsolatos képedet, videódat kirakjuk az oldalra akkor írj a gamecsaszar01@gmail.com címre. Üdv.: TJ Ajánlott felbontás: 1024X768

Gamecsászár Játékbemutatók- God of war /PS2/

2009.10.05. 19:47 :: TJ (GCS)

A tovább! után olvashatjátok az első PS2-es tesztünket, melyben a GOD OF WAR-t mutatjuk be.
Reméljük tetszeni fog, kommentekben kérünk szépen véleményeket.
Egyébként még nem is mondtuk, hogy ki-kicsoda itt a Gamecsászáron :)
Na szóval:

  • Én vagyok TJ,(tídzsé :D) a videóban fiú hangom van, mivel fiú vagyok :) Általában én írom a bejegyzéseket, kommentelek más oldalakra.
  • A húgom, EJ (ídzsé :D) aki leány hangon beszél, na ő nem dolgozik annyit egy-egy vidin,teszten mint én, de jobb így ketten. (Nem akartun kétszerzős blogot, ezért vagyunk EJ&TJ)

Akkor hát katt a továbbra, és olvasd el a várva-várt tesztet!

 

 

 

 

 

Először is a történet : Adott nekünk egy harcos (Kratos) aki úgy néz ki mintha születésétől fogva úgy nevelték volna hogy gonoszul nézzen ki. Ez a Kratos a görög mitológiai isten Árész számára ajánlja fel a lelkét cserébe Árész megöli az ellenségeit. Kratos kezére égetnek két láncon lógó pengét a Káosz Pengéit amivel el kell pusztítania Ares ellenségeit. Csakhogy Árész addig hajszolja Kratost amíg meg nem öli a saját családját. Kratosnak elege lett a vérengzésből és elhatározza hogy elpusztítja a Háború Istenét. (A múlt információit a játék során apránként ismerjük meg.)
 

A játékmenet :
 Egy hajón kezdünk amit Hydrák (EJ szerint nagyra nőtt vízisiklók) ostromolnak. Megállítjuk őket ekkor kapunk Pallas Athene-től egy feladatot miszerint Árész az ő városát (Athént) pusztítja és nekünk meg kell őt állítanunk.
Ez Kratosnak kapóra jön és elindul a Káosz Pengéivel felfegyverkezve hogy elvégezze a feladatát.

<----HYDRA
 
 
Athén : Itt meg kell mentenünk egy nőt Athén jövendőmondóját cserébe ő megmutat egy kicsit a múltból és elárulja mi az az egyetlen fegyver amivel le lehet győzni egy istent (mért éreztem én a játék elejétől fogva hogy nem egy sima kardpárbajban kell legyőznünk Árészt). A fegyver nem más mint Pandóra Szelencéje. Ekkor tovább mehetünk a következő pályára.
 
Az elveszett lelkek sivatagja: Mit is írhatnék erről a pályáról? A legelcseszettebb az egész játékban.
A lényeg : megtudjuk hogy csak úgy mehetünk tovább ha legyőzzük a sivatagi sziréneket. Jól van ez nem nagy feladat a játék állandó eleme az öldöklés. De a sivatagban állandó homokvihar tombol és mi csak a szirének hangját követve találhatjuk meg őket. Nem baj –gondoltam- akkor ez egy kicsit tovább fog tartanani. De ráadásnak a szirének még mozognak is.
Összefoglalva : Keress meg és pusztíts el szörnyeket ha meghallasz egy kis dalfoszlányt jó irányba mentél de vigyázz ha nem követed pontosan a hang irányát sose találod meg őket....
... WTF? Ezt cseszték el legjobban az egész játékban.
 
 


 A SIVATAGI SZIRÉN

 
De hát 1 óra szenvedés után ez is sikerült megoldani. (tudom ez nem hangzik túl soknak de higgyétek el abban a helyzetben igen is sok volt!)
Ekkor végre eljutunk Pandóra templomáig.
 
Pandóra temploma : Pandóra templomát az utolsó titán (isteni lény) Kronos hordja a hátán. Tele van apró mellékfeladatokkal amelyek végül összefüggenek ha véletlenül kihagytál egyet mehetsz vissza akár 2-3 pályarészt is hogy megcsináld. (Itt kapunk új fegyvert de erről majd később.) Elég nehéz lenne erről beszámolót írni úgyhogy inkább elmondom amit mindenki vár...
 
... NEM szerezzük meg Pandóra Szelencéjét. Illetve igen csak Árész tudomást szerez a tervünkről és egy lándzsa és egy jól célzott dobás segítségével (keresztül Athénon és a sivatagon ) telibe kap minket. Ő megkapja Pandóra Szelencéjét mi pedig lehullunk az alvilágba.
 
De hát ne hogy már itt vége legyen a sztorinak (pedig én szeretem a drámai befejezéseket) Kratos bosszúvágya még az alvilágban is tombol. Úgyhogy ...
 
Hades ösvénye: ... mielőtt még leérne az alvilág aljára megkapaszkodik egy sziklaszirtben és elindul fölfele. Természetesen ez a hely is televan mindenféle szörnyel de őket legyőzve végre eljuthatunk a felszínre.
 
Az utolsó főellenség (Árész) : Ares éppen dicsekszik Zeusznak, hogy milyen nagy legény... senki nem tudta megállítani... BLABLABLA.
Kratos épp ekkor ér oda és Zeusz Dühének segítségével (szintén később). Elveszi Árésztól Pandóra Szelencéjét megszerzi az isteni hatalmat ami annyiból áll hogy akkorára nő mint Áresz (ne hogy már egy isten pici legyen) és elkezdi püfölni.                              Amikor elfogy Árész ereje egy látomást küld ránk miszerint egy csomó Kratos épp a családját gyilkolja mi ez nem hagyjuk annyiban megvédjük a családunkat ekkor Árész letépi a kezünkről a Káosz   Pengéit és azzal öli meg a femilit. Ekkor visszatérünk a valóságba és megkapjuk az istenektől az utolsó ajándékot egy kardot amivel kivégezzük Árészt.
 ÁRÉSZ 
Az Olyposzon: Kratost még mindig gyötri a bűntudat és leveti magát a hegyről hogy végre megszabaduljon a kínjaitól. De az isteneknek más tervei vannak vele. Nem engedik hogy meghaljon és elmondják hogy szükség van egy új Háború Istenére és hogy Kratos rászolgált hogy elfoglalja ezt a posztot.
 
Így lett Kratos a Háború Istene.
(Bocs picit hosszúra sikeredett.)
 
Egyéb:
 
Fegyverek : Két fegyverünk van a játékban az egyik a már adott Káosz pengék a másik pedig a Pandóra templomában megszerezhető Artemis Kardja ami a Káosz Pengék összeillesztéséből jön létre.
 
Varázslatok : Az Istenek segítenek a feladatunkban és varázslatokat adományoznak nekünk.
                         
·        Posszeidón hatalma : Ez abból áll hogy a közelben lévő ellenségeket villámok segítségével megsütjük.
 
·        Medúza pillantása: Ehhez a varázslathoz le kell tépni egy szörny -gondolom a nevéből már rájöttetek - Medúza fejét. Ha használjuk ezt a varázslatot a kijelölt célpont kővé dermed.
 
·        Zeusz dühe: Egy villám jelenik meg a kezünkben és a becélzott célpontokat könnyen leszedhetjük vele. Távoli ellenfelek pl. íjjászok ellen igen hatásos.
 
·        Hádész serege : Amikor ezt a varázslatot használjuk apró lelkek jelennek meg körülöttünk és rátámadnak a legközzelebbi ellenségre.
 
Orbok :
 A játékban 3 féle orb van amiket ládákból szedhetünk fel.
 
·        A piros : A Power Up menüben ( start gomb megnyomásával elérhető) oszthatjuk szét őket a fegyverek és varázslatok fejlesztésére jók.
 
·        A zöld : Életerő visszaadására alkalmas
 
·        A kék : Varázserő visszaadására alkalmas
 
Az orbok által elérhető egy idő után az Istenek Hatalma (R3+L3). Ha ezt bekapcsoljuk akkor Kratos sokkal erősebbet üt mint általában de ez a funkció egy idő után kimerül. Ellenfelek gyilkolásával tölthető újra.
 
Erőnövelők :
 2 féle erőnövelő van.
 
·        A gorgon szem : Az életerő mutatót bővíti ki (6 db-t kell belőle összegyűjteni)
 
·        A főnixtoll : A varázserő mutatót bővíti ki (szintén 6db-t kell belőle gyűjteni)
 
Értékelés:
 
Grafika: Az egész játék grfikája valami rohadt szép ez 10/10
 
Történet: Nagyon jól kitalálták a sztorit. Én amúgy is szeretem az ilyen típusú játékokat akik szerették a Prince of Persiát azok ezt is próbálják ki. Bár szerintem a végét kicsit elkapkodták. 9/10
 
Hangok/zenék : Ezt is jól megcsinálták bár ha egy kicsit több lett volna a zenékből még jobb lenne. 8/10
 
Irányítás :

Könnyű, letisztult, gyorsan megtanulható. 10/10
 
Összesítésben: Nagyszerű játék de néhány dolog lerontja az összképet pl. a sivatag 9/10.
 
Személyes vélemény mindenki játssza végig aki teheti egy élmény ez a játék.
U.I.: A játéknak elkészült a második része is azt is érdemes kipróbálni ;)

 

2 komment

Címkék: war of ps2 god játékbemutatók gamecsászár

A bejegyzés trackback címe:

https://gamecsaszar.blog.hu/api/trackback/id/tr11429853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chip2 · http://gameplays.blog.hu/ 2009.10.06. 16:40:58

Jó lett, jó részletesen leírtad!Ennek a 2. része az egyik kedvenc játékom.Meg ugye már készült egy kiegészítő is ami sajna csak PSP-re jelent meg
csak így tovább!
süti beállítások módosítása