Gamecsászár

PC játékok bemutatása videókban. Ha bármi kérdésed, észrevételed van, vagy szeretnéd, hogy játékokkal kapcsolatos képedet, videódat kirakjuk az oldalra akkor írj a gamecsaszar01@gmail.com címre. Üdv.: TJ Ajánlott felbontás: 1024X768

GCS Játékbemutatók - Pokoli Szomszédok teszt

2010.03.25. 18:44 :: TJ (GCS)

 Nem túl rövidre sikerült véleményem a játékról. Bocsánatot kérek az esetleges helyesírás hibákért és a csúnya szerkesztésért az utóbbi azért következett be mert nem tudtam beimportálni a Word dokumentumot így itt kellett megszerkesztenem.

 

Ha helyesírási hibát találtok légyszi jelezzétek hogy javíthassam.

Nyugodtan olvashatjátok a tesztet, ingyen van most először és útoljára :). Ahogy a kommentezés is.

 

 

 

 Pokoli Szomszédok

 

Édes a bosszú íze

 

 
Röviden a játékról : 
 Ezt a remekművet 2002-ben adta ki a JoWood és ők is fejlesztették az Encore Software-el karöltve. A játék célja, hogy egy élő TV-adás keretében belopózzunk a szomszédunk házába és minnél jobban felbosszantsuk.
 
 A játékmenet : 
 A játék főszereplőjének Woody-nak (JoWood = Woody gondolom én) - aki már néhány percnyi játszás után belopja magát a szívünkbe kárörvendő nevetésével és aranyos megjegyzéseivel a Szomszéddal kapcsolatban – irányítását az első három pálya alatt tanuljuk meg. A rendező utasításait követve tudjuk meg hogy süssünk el egyes csínyeket, hogy lopakodjunk anélkül hogy a szomszéd háziállatai észrevennének minket és hova bújjunk ha netalán kereszteznénk a szomszéd útját.
 
Ha jön a Szomszéd a legjobb búvóhely a szekrény... 
 
Miután ezt a kis Tutorialt megcsináltuk jöhet az első adásidény ahol 6 pálya található  és mindegyik a Szomszéd egy-egy napját mutatja be mint például : születésnap vagy a fürdés napja. Minden pálya előtt kapunk egy rövid kis előtörténetet és egy tippet a rendezőtől amiket érdemes megfogadni mert általában sokat segítenek.
Ha megcsináltuk ezeket és minden pályát 90%-os nézettségi arány felett teljesítünk megkapjuk az Arany Szomszéd díjat megjegyzem nekem csak ennél az adáidénynél nem sikerült megszerezni ezt a kitüntetést így be kellett érnem egy Ezüst Szomszéddal.
A második és harmadik adásidény is hasonló csak azok nehezebbek. Nehezebben lehet rájönni mire használjuk az esetleges tárgyakat vagy nem tudunk elég nagy nézettségi szintet szerezni ahhoz, hogy továbbléphessünk ezen felül a ház új részei nyílnak meg mint a pince vagy a dolgozószoba.
 
 
 
 
A képernyőről:
 
 
 
 
 
 
 
          (balról jobbra haladva)
 

 

  •  A gondolatbuborék : Abban láthatjuk mit akar éppen a Szomszéd. Fontos hogy figyeljünk erre, nehogy akkor lepjen meg amikor éppen egy trükkön munkálkodunk.

 

  •  A kék „hőmérő”:  A szomszédunk bosszúságmércéje minél gyorsabban sütjük el egymás után a csínyeket annál magasabban van és ez hozzájárul a nézettség növekedéséhez.

 

  •   A tárgylista: itt jelennek meg az összegyűjjtött tárgyak ezeket használhatjuk a trükkök elsütéséhez.

 

  • Az óra : Egy bizonyos ídőn belül (ami általában 5 perc) kell kivitelezni a trükköket.

 

  •  Alatta : A nézettségi mutató, a csínyek elsütéskor ez számlálja a pontjainkat amiket egy bizonyos mennyiség után fehérrel ír ki. Ekkor léphetünk a következő pályára.

 

  •  Jobbra  a nézettségmutató mellett :  - felül : Ez mutatja hogy hány csínyt vihetünk véghez.

  •                                                    - alul : Ez számolja hányszor tudtuk sorozatban elsütni a trükköket.
 
 
 
Az oly sokat emlegetett csínyekről :
 

A csínyekhez a kellékeket a Szomszéd házában szétszórva találjuk meg. Például a szekrényben vagy a kukában. A legtöbb csínyt egy kattintással kombinálnunk kell valamilyen tárgyal (pld.: a hibás vezetéket a konnektorral, hogy amikor a Szomszéd arra jár rázós élményben legyen része hogy egy agyonhasznált klisével éljek) de vannak olyan trükkök is amik magukban használhatók nem kell hozzá másik tárgy ilyen például a jó öreg üveggolyók a padlóra trükk).

 
 

 

 220 felett ...

 

 

 

 

 

 

Negatívumok (-)

 

 

Na, ezekből szerencsére nagyon kevés van egy dolog van amit külön megemlítenék :

 

  Ha például elbújtam a szekrényben mert a Szomszéd arra járt és túl hamar jöttem  ki akkor a Szomszéd útvonala hirtelen megváltozik és átmegy pankrátorba magyarul szanaszét szed. Ilyenkor kezdhetjük előről az egész pályát ami néha kicsit idegesítő volt. De ez legyen a legnagyobb baj.

 

 
 

 

 Pozitívumok (+)

 

 

Rengeteg dolgot sorolhatnék ide például a zene vagy az aranyos képregényszerű grafika. De ami végképp magával ragadja a játékost az a játékélmény mert ez egy típikusan olyan játék ami tetszik egy óvodásnak de egy felnőtt is sokáig el lenne vele. Egyszóval minden korosztálynak való.

 

 

 

 

Végszó

 

 

Sokáig lehetne még ragozni egy szó mint száz szeretem ezt a játékot rengeteget lehet vele szórakozni. Sajnos eddig a második részhez nem volt szerencsém és úgy hallottam, hogy a 2. után következők elég szarul sikerültek úgyhogy valószínűleg azokhoz nem is lesz szerencsém.

Ne törjön meg az az illúzió amit a játék első része felépített bennem.

 

 

Köszönöm, hogy végigolvastad (ha végigolvastad :) de mielőtt teljesen lekopnának a billentyűzetemről a betűk befejezem a tesztet és mégegyszer kösz ha szemed épségét nem kímélve végigolvastad ezt a nagyon nagyon nagyon hosszú tesztet.

 

 

 

 

 

 

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gamecsaszar.blog.hu/api/trackback/id/tr871868482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2010.03.27. 09:30:13

látom te is rászoksz az írásos dolgokra...és üdv Roachéknál :D

Borsesz · http://borsesz.blog.hu/ 2010.03.27. 14:34:11

@Je m'appelle Théo: ezt most nem értem...attól hogy még Irásos elemzést csinált, akkor már hasonlítani kell valakihez? hmm...
Ő is csak egy a sok közül, és tudtommal nem Roach (vagy kicsoda?) találta fel az Írásos tesztet vagy elemzést...
Am meg amit Roach (remélem már jól írom...) csinál hát azt ne nevezze se tesztnek se elemzésnek...

Am jó lett, tényleg nem lehet már minősíteni a harmadik résztől a játékot...Oroszország, köszönjük!

TJ (GCS) · http://gamecsaszar.blog.hu 2010.03.27. 19:12:25

@Gucs: Köszönöm
@Je m'appelle Théo: Őszintén szólva már régebben is írogattam na nem játékteszteket hanem alsóban például (lehet hogy most kiröhögtök ) meséket. az egyik "művem" bele is került egy könyvbe ami direkt ilyen diákirományokkal foglalkozik.
@Borsesz: azért hasonlított roach-ékhoz mert ezentúl szeretném ott publikálni néhány irományomat de erről bővebben majd a következő bejegyzésben beszélek.

Wax. · http://ovgt.blog.hu/ 2010.03.27. 21:11:56

@Borsesz: most mi a problémád velem\velünk?
mit csinálunk rosszul?p

Borsesz · http://borsesz.blog.hu/ 2010.03.28. 09:12:13

@TJ (GCS): jah mostmár értem...

@roach: Inkább nem részletezném...csak néha napján fel szoktam nézni, és hát az a 30 sor, amit ti tesztnek neveztek számomra...semmi...bele se kezdek az olvasásába...

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2010.03.28. 21:31:16

@Borsesz: barátom....hol olvastad h hasonlítom vkihez? :D azért írtam h ő is áttér az íráshoz mert csinált már videókat és pl annó én is, de az írással is foglalkozunk. Az h van egy véleményed a srácok cikkeiről az a te dolgod...de sztem neked több tapasztalatod van...ne szólj le kezdőket rögtön...mert igazából...te ki vagy h leszólj valakit? bocs...szia...

Borsesz · http://borsesz.blog.hu/ 2010.03.28. 23:59:04

@Je m'appelle Théo: öööh...ha jól emlékszem, vagy inkább ha jól tudom akkor szabad véleménykifejtés van, akármiről. Amúgy csak félreértettem a kommentedet.
Hogy én kivagyok? Egy a sok közül, akinek megvan a saját véleménye akármiről.
És mi ez a "bocs...szia..."
hmm...
hát akkor...neked is szevasz, ha már köszöntél

« l u c k e Y (törölt) 2010.03.29. 20:12:26

@TJ (GCS): Képzeld én is! ÉN otthon, amikor suliból hazajöttem 4 vagy 5 órakor (napközi) akkor az volt az első, írok egy mesét. Most megtaláltam azt a füzetet amiben benn vannak. Hát szétröhögtem a fejem. :)

TJ (GCS) · http://gamecsaszar.blog.hu 2010.03.30. 13:34:29

@« l u c k e Y: érdekes dolog nosztalgiázni egy-egy ilyen irományon. mindenesetre én is hasonlóan szoktam cselekedni.

nandi101 2010.03.30. 13:41:39

nem is olyan hosszú és jó lett

pantermanus (törölt) 2010.04.17. 01:39:13

szerintem rövidre sikeredett de ez eg ilyen játék kedvencem a távcső ragasztó kombó meg a fürdés napja kád +hajnövesztő hát az beszarás XDXDXDXDXD

Peti44 2011.05.22. 19:01:40

Kicsit érdekes...

Az egyetlen dolog, amit te negatívumként említettél, maga a játék lényege! Milyen lenne már, ha szabadon mászkálhatnál? Nem lenne semmi értelme...
süti beállítások módosítása