Gamecsászár

PC játékok bemutatása videókban. Ha bármi kérdésed, észrevételed van, vagy szeretnéd, hogy játékokkal kapcsolatos képedet, videódat kirakjuk az oldalra akkor írj a gamecsaszar01@gmail.com címre. Üdv.: TJ Ajánlott felbontás: 1024X768

Team Fortress Classic Teszt!

2010.06.18. 10:30 :: Mad Hacker

Videót akartam róla csinálni, de ahányszor megnyomom a felvétel gombot kilép. Többször is próbáltam, másra is állítottam a felvétel gombot de KILÉP. Valamit viszont mégiscsak be kell mutatnom, ezért most egy tesztet kaptok! Kezdjünk is bele!

A Team Fortress Classic egy ingyenes modicikáció a Half-Life első részéhez, ami egy patchben érkezett! Volt egy régebbi TF is ami a Quake 2 alá készült, de a Valve felkérte a srácokat hogy ültessék át a HL alá. Így jött létre a TFC! Most pontokban fogom leírni a játék elemeit, különválogatva, hogy áttekinthetőbb legyen!

Az alapok: A TFC egy ,,csapatos lövöldözős'' multiplayer játék. Single Player nincs, csak a LAN, amit lehet tolni botokkal. Sajnos ezeket is le kell tölteni mert alapból nincsenek benne.(Ajánlom a FoxBot-ot, okos, tudja hová mehet és hová nem, megtalálja a rövidebb utakat, szóval nagyon jó!!!). Természetesen Interneten is vannak botok, csak már eleve neten játszani is nehéz mert igen régi játék és sokan inkább a második részével játszanak. De higyjétek el, FoxBot-tal is nagyon élvezetes. A játékban vannak úgynevezett ,,kasztok'', de ne ijedjetek meg, ez NEM RPG!!!Kilenc kasztot kapunk: Scout, Soldier, Engineer, Heavy Weapons Guy, Sniper, Spy, Medic, Demoman, Pyro. Persze nem sorrendben írtam őket, mert ki jegyez meg 9 nevet? Most egy kis leírás minden kasztról!

Scout: Ő gyorsabb a többieknél, viszont jelentősen sérülékenyebb is. Leggyakrabban az egylövetű shotgunját használja, de van nála Nailgun is ami lényegében egy gépfegyver. Képes tüskéket dobni a földre amik lassítják és sebzik az ellenfelet.

Soldier: Van rakétavetője, kétlövetű shotgunja, és kb ezek a fontosabb fegyverei. Főleg a rakétavető. Ő egy kicsit lassú, azonban páncélja és élete jelentős mennyiségű. Van egy folyamatosan sebző ,,bombája'', ami lényegében tüskéket lől. Továbbá robbanógránát, ami mindenkinél van.

Engineer: Ő az egyik legkülönlegesebb kaszt. Fegyverek terén van igen kevés sebzésű lézerpisztolya, és sokkal brutálisabb kétlövetű shotgunja. Van továbbá csavarkulcsa, ami a többiek vascsöveit helyettesíti. Képes önműködő robotgépágyúkat letenni és fejleszteni, egészen hármas szintig(a csavarkulccsal), ilyenkor már rakétákat is lő:P. Lőszert is neki kell beletennie. Ehhez kell szedni a csavarkulcshoz ,,lőszert'' (zöld táskák szerteszét a pályán, az ad lőszert mindenhez), és rá kell ütni a gépágyúraXD. Tud továbbá lőszertárolót is építeni, amit kitartó ütögetéssel lehet feltölteni:). A gépfegyvert továbbá tudja forgatni, és mind a gépf.-t mind a lőszertárolót szét tudja szedni vagy fel tudja robbantani. Más Engineerek munkáit is fejlesztheti, de nem robbanthatja fel vagy szedheti szét. Képes megjavítani a társak páncélját is.

Heavy Weapons Guy: BRUTÁLIS!!! Ennyi elég is lenne róla, nade azért bővebben is leírom.

Golyószóró, kétlövetű shotgun, brutális mennyiségű élet és brutálisan lassú. Nem fogunk vele Scoutok után loholni, de akár több ellenfelet is leteríthet egyszerre ha a golyószórót használja. Gránátok terén leginkább a robbantósat ajánlom.

Sniper: Ő egy mesterlövész. Ha zoom-ol, képes egy fejlövéssel azonnal ölni. Mesterlövész puskájának továbbá van gépfegyver funkciója is, ami szintén elég brutális károkat okoz az ellenségben. Viszont vigyázz, ha Sniper vagy, mert egy Soldier vagy egy Heavy pillanatok alatt ripityára lől! Ja és az ellenfél könnyen észreveszi ha rácélzol mert egy vörös pötty lesz a monitorán és tudni fogja hogy az a te lézercélzód:D.

Spy: A kedvencem. Fegyverei egy Nailgun, egy kétlövetű shotgun, és egy kés a vascső helyett, amivel ha valakit hátbaszúr instant ölhet. Gyors, bár nem annyira mint a Scout, cserébe viszont több az élete. Különleges képességei: Képes holtnak tettetni magát, ami nagyon hasznos tud lenni és a legfontosabb: képes beöltözni az ellenfél csapatából BÁRMELYIK kasztnak, és bármeddig úgymaradhat, és ilyenkor bizony csak közelről lehet kiszúrni. Kivétel ezalól a Pyro és a Medic, akik már távolabbról is észreveszik. Igen hatásos tud lenni, ha az ellenfélnek nem tűnik fel. Ha leleplezik, akkor elő a shotgunt, ne a Nailgunt, mert a shotgun gyorsabban szaggatja az ellenfeleket. Heavy  vagy Soldier ellen SOHA ne menj szemtől szembe, és a Heavyt még hátbadöfni is veszéley mert olyan furán jár és nehéz eltalálni a hátát:D.Ja és figyelj mert a chatben továbbra is a saját csapatod színével lesz írva a neved! Van egy nagy eldobható ,,tablettája''(olyan mint valami gyógyszerxD) amely zöld takonydarabkákat ereget amik sebzik folyamatosan az ellenfelet. Ez az ő megemlítendő különleges eldobható tárgya. Egy hatalmas takonytabletta.

Medic: Értelemszerűen képes gyógyítani, és kicsit gyorsabb mint a többiek. De nem csak erre képes! Élete lassan magától is feltöltődik, van egy Super Nailgunja ami erősebb mint a sima, egy kétlövetű shotgunja és a spy-t is messzebről kiszúrja, továbbá képes még 25 életet rádobni a száz életű társakra is. Harcba is nyugodtan mehettek vele, több ellenfelet is elintézhettek. De azért ne rontsatok rá a legelső Heavy-re. Figyeljetek a társaitok ,,MEDIIIIIIIC!'' és ,,HELLO, I NEED A MEDICAL ATTENTION!!'' kiáltozásaira, mert akkor mennetek kell életet tölteni:). Ezt a vascső helyett kapott kézi Medikittel tehetitek meg. Ezzel továbbá úgy vettem észre hogy az ellenfeleket is megfertőzhetitek egy kórral, ami szép lassan MINDENKÉPPEN halálba küldi, még akkoris ha medikitet szedeget. Soha nem múlik el, csak ha meghal. Szép lassan mindig gyengülni fog. Csak a medikitek folyamatos szedegetése mentheti meg, semmi más.

Demoman: Na ha szerettek GIGANTIKUS robbanásokat előidézni, akkor a Demoman a ti kasztotok. Gránát és csőbombavető, hatalmas kézileg is robbantható, észrevételem szerint láthatatlan bombák lerakása, amelyek AZONNAL megölhetik a célpontot. Nagyjából ezek a fontosabb cuccai. Hatalmas robbanásokat okoz, a gránátvetőjétől csakúgy mint a többi kaszt rak.vetőitől elrepül az ellenfél és óriási sebeket kap. Ha szembejön egy Heavy, ez a harmadik legjobb kaszt(első egy másik Heavy, második a Soldier)!

Pyro: Az utolsó kaszt. Ő látja a legjobban a Spy-okat. Lángszórója van, és egy rakétavetője ami fel is gyújtja az ellent. Szép utólagos sebzést kaphat az ellen, szóval őt ajánlatos rohadtul elkerülni. Szinte különleges kapacitással képes írtani a Spy-okat. Vigyázz, ha távol vagy inkább a rakétavetődet használd!!!

Gránátok: Minden kasztnál van sima robbanó gránát, néhánynál hang gránát is ami megzavarja az ellen célzását és ellöki, és még különleges eldobható tárgyak is vannak amiket leírtam a kasztokhoz is;).

Játékmenet: Zászlórablás, V.I.P. ember megvédése, zászlórablás variációi, kb. ezek a játékmódok vannak:D. A játékmenet többi részét az alapoknál leírtam.

Grafika: Nos a játék rettentően régi, ezért hát igencsak csúnyácska MAI SZEMMEL. De a saját korában biztos vagyok benne, hogy ez nagyon tutin nézett ki:D.

Hangok: Na ezek kicsit komikusak. Például a ,,MEDIIIC'' kiáltások hangsúlyozása, meg úgy minden beszédhang:D. Sajnáltam, hogy minden kasztnak ugyanolyan hangjai vannak, nade egy modtól ne várjunk marhasokat:). Modhoz képest ilyen téren nagyon sokat kaptunk, rengetek új hangeffekt van.

Pontozás!

Játékélmény(az alapokkal együtt pontozom): 9/10

Grafika: 7/10 A mai szem ront rajta, de attól még jó volt a saját idejében.

Hangok: 10/8 Vannak kissé béna hangeffektek, és mindenkinek ugyanolyan a hangja.

Összesítés: 10/8 Remek játék(MOD!!!), nagyon meg voltam vele elégedve, kár hogy ma szinte már csak botokkal élvezhető, mert nagyon kevesen játszák. Ajánlom mindenkinek kipróbálásra, mindenképpen!

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gamecsaszar.blog.hu/api/trackback/id/tr182090918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TJ (GCS) · http://gamecsaszar.blog.hu 2010.06.18. 11:22:45

Jó teszt gyakorlatilag mindent elmondtál. Hiányoltam viszont a képeket és egy kis érdekesség : Játékélményt és a grafikát 9/10 és 7/10 re pontoztad a többinél viszont megfordulnak és az értél 10/8 lesz.

nandi101 2010.06.18. 16:27:44

kérdés:mivel csináljátok a videókat? És jó a teszt

[SPARK] 2010.06.18. 17:32:20

nandi mint minden videós: Fraps, Sony Vegas, After Effects...

TJ (GCS) · http://gamecsaszar.blog.hu 2010.06.18. 20:17:57

@GaMeRkIsZi: én személy szerint power directort használok.

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2010.06.19. 20:19:33

próbáld meg a SnagIt8at...hátha azzal fel tudod venni, egyszerű a használata és kevesebb helyet is foglal mint a fraps videók.

Mad Hacker · http://roachjatekelemzesek.blog.hu/ 2010.06.19. 20:25:17

@Je m'appelle Théo: Hmm... Ha legközelebb olyan játékkal lesz dolgom, amit a Fraps nem vesz fel, kipróbálom. Köszönöm az ötletet!:)

TJC43 · http://www.pcbk.blog.hu 2010.06.19. 22:52:12

Nekem tetszett.Am ha kell az az oldal ahonnan én szedtem le a regizet fraps-et akkor írj a blogomra.

Mad Hacker · http://roachjatekelemzesek.blog.hu/ 2010.06.20. 06:41:18

@TJC43: Regizett van, nem olyan gondom van de azért kösz:D. Egyszerűen az a gond, hogy bár 3D játék, de nem igazán directx féle, és gondolom a Fraps is ezért nem hajlandó felvenni.
süti beállítások módosítása