Gamecsászár

PC játékok bemutatása videókban. Ha bármi kérdésed, észrevételed van, vagy szeretnéd, hogy játékokkal kapcsolatos képedet, videódat kirakjuk az oldalra akkor írj a gamecsaszar01@gmail.com címre. Üdv.: TJ Ajánlott felbontás: 1024X768

Karácsonyi játékteszt

2010.12.24. 11:33 :: Deyan-17

Sok alternatív második világháborús játék született eddig, viszont nem túl sok hozott elvárható színvonalat, és még kevesebb azon játékok száma, amelyek még ezt is fölülmúlták. Ezen pici játékcsoport tagja a Turning Point: Fall of Liberty.

 

 

 

 

 

 

Történet

Mi mindent okozhat Churchill halála? Ezt mutatja meg a Turning Point Fall of Liberty. Az alapszituáció szerint Winston Churchill meghal 1931-ben, ezzel felborítva a rendet. A második világháború ennek következtében 1953-ban is tart, egyenlőre a németek folyamatos győzelmével. Hogyha az USA azt akarja, hogy a németek ne foglalják el országukat, bizony fel kell kötni a gatyát. A történetben 3 várost járhatunk be: fogunk lövöldözni New York-ban, meg kell állnunk a helyünket Washington-ban, illetve Londonban is borsot kell törtünk a németek orra alá. 3 db fejezetre osztották le a játékot városok alapján. A történet során lesz egy óriási fordulópont, amely megráz minket. A történet baromi egyedülálló és nagyszerű. Ez azt hiszem a legerősebb pontja a játéknak.

Játékmenet

A játékmenet ahhot képest hogy FPS-ről beszélünk sok TPS elemet is hordoz: vannak mászkálós jelenetek, tankrobbantások, utcai harcok és még sok egyéb. Igen változatosak a küldetések, mi miatt eléggé nehezen fogjuk lerakni. De a sok pozitív után nézzük azt is, hogy láttunk már 2008-ban szebb grafikát is. A torkolattűz egyenesen ocsmány lett, vannak benne bugok, és hemzsegnek a textúrahibák,  is viszont néhány helyen kifejezetten jól néz ki, gondolok mindjárt a játék első pályályára, vagy Washington fehér házára is. Valamint meg kell jegyeznem, hogy eléggé furcsa a kinézet, mivel sok minden igen pixelesen van körbevágva, ami azért 2008-as játéktól nem éppen megszokott. Hiába állítottam a felbontáson, ez nyomokban mindig megmaradt. Ezen kívül a játék csillagos 5-öst produkál az animációkból is: A kivégzések, és a fizika szerintem mindenképpen kiváló lett. És ha már animációk, meg kell említeni a harcrendszert is, amely két részre tagaolódik: közelharc, valamint sima lövöldözés is helyett kapott a játékban. Elöbbiben leüthetjük az ellenfelet, túszt ejtve lövöldözhetünk, illetve felhasználhatjuk környezetünk adta lehetőségeket is: lelökhetjük a felhőkarcolóból, vagy bedobhatjuk a kandallóba is. Ezek nemcsak hogy nagyszerűen lettek animálva, illetve színesítik is a játékot. Sima lövöldözésben sok fegyverrel ölhetjük az ellenfeleinket: géppuskák, puskák, lövőállások kerültek a játékba. Itt meg kell említeni, hogy sok alternatív fegyver is kapott helyet, de sajnos nem igazán játszadoztak képzeletükkel a készítők. Lehetett volna jobban átalakított, vagy éppen teljesen kitalált fegyvereket is a játékba rakni. Aztán szerintem simán vezethettünk volna járműveket is, vagy rakhattak volna bele több pályát is, de ez valamiért kimaradt.

Hang-Zene

A játék borítója alapján a zenét Michael Giacchino szerezte, amely tényleg nagyszerűek lettek. Teljesen odaillő zene, amely önmagában is kiváló muzsika, nemcsak játék közben, hanem a főmenüben is. Hangokkal már nagyobb bajom van: a fegyverek hangjai szinte ugyan azok, valamint szimpla robbanáshangokat kapunk, de a szinkronhangok egész jóra sikeredtek. Nem mondom: Láttam már ennél joggan kidolgozott kommentárt, de egy ilyen játékhoz szerintem éppen megfelelő.

Irányítás

Alapból a WASD-vel mozgunk, a WSA billentyűkkel tudunk közelharci kivégzésmódokat előcsalogatni, a Space-vel ugrunk, R-el lehet újratölteni, Sprintelni és Lámpát használni pedig a Shift illetve a Q-val tehetjük meg. Ezen kívül persze még az egeret kell használnunk, ahol a Bal egérgomb a lövés, jobb egérgomb a célzás, valamint a középső görgövel tudunk fegyvereink között váltogatni. Ez az irányítás felettéb könnyen elsajátítható, a közelharc igényel ugyan pár perc gyakrolást, de aztán minden nagyon gördülékenyen fog menni.

Kontra

Sok-sok pozitívuma ellenére sajnos a játékban találunk még rossz dolgokat: mindjárt ott a játékidő, amely eléggé rövid, egy délután alatt ki lehet pörgetni. Persze ez abból is adódik, hogy kevesebb mint 10 pálya kapott helyet a játékban. Aztán a multiról sem mondhatok szebbeket. 2008-ban sok-sok játék többet tudott ennél, hiszen mindössze 2 játékmód és 4 pálya kapott helyet, amely igen kevés, ráadásul nincsenek kifejezetten extrák sem, így a legnagyobb szavatossági pontját sajnos a játék elveszítette a multival, mert nem túl sokáig fogunk játszani vele. Persze pár órát el tudunk vele játszogatni, de egyrészt nem túl sokan teszik ezt, ezen kívül pedig az alábbi okok miatt ellaposodik egy bizonyos idő után. Valamint pedig az előzős sorokban kifejtettem a grafika hiányosságait is..

Csomagolás

Mivel a játék megvan eredetiben, ezért kicsit beszélnék a borítóról. Az én verzióm egy Topseller kiadásban van meg, melyben található egy db igen igényes magyar nyelvű kézikönyv, a CD, illetve rgy GameStar bónuszkód, amellyel 4-ed évre elő tudok fizetni 40%-os kedvezménnyel, de vehetek régi számokat 50%-os kedvezménnyel. Szerintem ez igazán nagyszerű ajándék. De egyébként jellemző a Topseller illtve a Legjobb választás kiadásokban extra ajándékokat raknak. Ez szerintem igazán király ötlet. Szóval még ennyi plusz is van a csomagban. Ezen kívül baromira igényes az egész, tényleg látszik rajta, hogy minőségi kiadás. Nemcsak belsőre, külsőre is tetszetős a játék!

Összegezve a az egyjátékos kampány története, hangulata, zenéi nagyszerűek, ezekhez sajnos csak egy silány multi kerekedett ki, viszont ennek ellenére a játék nagyszerű. A változatos küldetések: PL a Fehér házban való elnökgyilkolás, vagy a szabotázsakció a játék végén kitűnő. A Codemasters bebizonyította, hogy lehet kiváló alternatív második világháborús játékot készíteni. Kétségtelenül jó játék lett a Turning Point Fall of Liberty, minden perce élvezetes és hangulatos, ráadásul a játék után kioldott csitekkel már végtelen lőszerrel, gránáttal, és gyorsabban regenálódó élettel mégegyszer kijátszhatjuk. A játék mostanában 2000 és 1000 forint között kapható, amely bőven megéri az árát. Ha szeretnél egy nem túl ismert, de annál fantasztikusabb játékkal játszani akkor nyomás. Szerintem mindenképpen megéri.

Pro

Kontra

+ Nagyszerű hangulat, kiváló zenék - Igen csúnyácska grafika, gyenge hangok
+ Néhol szép grafika, extrák menüpont - Rövid, és még a multi is felejtős..

 

8.3

Gépigény:

CPU: 3GHz
RAM: 1 GB
VGA: GeForce 6600, ATI X1300 vagy jobb
OS: Windows Vista/XP
HDD: 6GB
ODD: 8X CD-ROM

 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gamecsaszar.blog.hu/api/trackback/id/tr442536557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TJ (GCS) · http://gamecsaszar.blog.hu 2010.12.24. 14:26:05

Szép képekkel illusztrált teszt gratula.
Én nem igazán szeretem az FPS-eket de lehet hogy ezt a játékot majd kipróbálom!
Boldog Karácsonyt!

PJ (GCS) · http://gamecsaszar.blog.hu 2010.12.24. 15:34:35

Remek írás, egész tetszetős game. Csak így tovább!
süti beállítások módosítása