Gamecsászár

PC játékok bemutatása videókban. Ha bármi kérdésed, észrevételed van, vagy szeretnéd, hogy játékokkal kapcsolatos képedet, videódat kirakjuk az oldalra akkor írj a gamecsaszar01@gmail.com címre. Üdv.: TJ Ajánlott felbontás: 1024X768

PJ első bemutatója!

2009.11.27. 11:35 :: PJ (GCS)

Ez lesz az első játékbemutatóm/tesztem, úgyhogy úgy olvassátok, hogy ez egy kezdő munkája. Igen olvassátok! Ugyanis egyelőre csak szövegben tudok játékokat bemutatni, de a következő projektemnél valószínűleg már máshogy lesz. Nem is szaporítanám tovább a szót, klikk a „tovább olvasok”-ra. (Azért nem vetnék meg pár kommentet)
 

PJ (Gamecsászár Team): submarines big

 

 

 

 

 
KLIKKELJ A KÉPEKRE A NAGYOBB MÉRETÉRT!



Igen Submarines. Ez egy kb. 2002-es tengeralattjárós játék, amely Magyarországon a PC-Gamehits sorozat 35. tagjaként jelent meg. A neten össz-vissz két jelentéktelen, 6 éve frissített oldalt találtam róla, mindkettőn 15 dolcsiért árulják a game-t (ezt és ezt).
Ahhoz képest, hogy ilyen „nevenincs” a játék, nem is olyan rossz. Lássuk a részletes bemutatót:

A játékmenet:
Mi egy hajóval vagyunk, amellyel jobbra és balra mozoghatunk a vízfelszínen, és célunk az, hogy a víz alatt oda-vissza úszó tengeralattjárókat megsemmisítsük. Ezt úgy tehetjük meg, hogy bombákat dobunk le rájuk, de

PJ (Gamecsászár Team): Sub 2009-11-26 15-42-47-85vigyáznunk kell, mert közben ők is lőnek fel ránk ilyen bombaszerűségeket. Közben segítségeket is kaphatunk, de vannak dolgok amik hátráltatnak minket. Pontokért játszunk, ha jó sok pályáig eljutunk és sok ellenséget lelövünk, akkor jó pontokat kaphatunk.(Bár gondolom erre magatoktól is rájöttetek :D) A játék 50 pályás, és egy kicsit monotonná is válhat a végére, és a végén egyébként is nagyon nehezek a pályák!
 

 

A főmenü:
Egyszerű, de nagyszerű:

PJ (Gamecsászár Team): A főmenü

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A főmenü zenéje: rendkívül hangulatos, ötből hat. Egy kis ízelítő:

 
A grafika:
Nem tudom, hogy ez 2D, vagy 3D, én 2D-nek mondanám, de Ti biztosan jobban megtudjátok állapítani, abban a korban lehetett jobbat is csinálni, de ennek gamenek ez pont megfelelő. Az effektekből nem sok van, csak az amikor felrobban a tengeralattjáró.

Zenék, hangok:
A zenék nagyon jók, hangulatosak, nekem nagyon tetszettek. A hangeffetusokból nincs túl sok, ami van az is olyan mintha k.b. 30 éves lenne . :S

 

Irányítás:
Azt hiszem ennél egyszerűbb irányítású játékkal még nem volt dolgom. De jó.

 

 

 

Gomb
Hogy mit csinál
Jobbra-balra gombok
Mozgás a vízen
Lefele gomb
Bomba ledobása
„P” gomb
Szünet
„ESC” gomb
Vissza a menübe

Megszívhatjuk: ha például: a 20. pályán tartunk és nem a P gombbal, hanem véletlenül az esc gombbal akarjuk szüneteltetni, akkor a főmenübe kerülünk, és kezdhetjük előröl a játékot.
Az ellenségek:
Háromféle ellenségünk van. A kék, a piros és a sárga jelzésű tengeralattjárók.
PJ (Gamecsászár Team): az ellenekØ Kék: ez a leggyengébb ellenfél, egyszerre csak egy bombát tud kilőni ránk, és oda-vissza mozog a képernyőn.
Ø  Piros: szintén csak oda-vissza tud mozogni, de képes sorozatlövést leadni.
Ø  Sárga: sorozatot lő, és emellett intelligens is: gyorsít, lassít, emelkedik, vagy süllyed, hogy elkerülje a bombáinkat.

 

Egyebek:

 

·        Léghajó: néha egy zeppelin húz el felettünk, ami kétféle dolgot dob le nekünk: 1. extra pontok: + 1000 pont  2.PJ (Gamecsászár Team): Sub 2009-11-26 15-41-30-67 pajzs: egy kis ideig kék színű erőtér vesz minket körül, ami megvéd a tengeralattjárók lövedékeitől

 

 

 

·        Pályajelszók: ez egy nagyon jó ötlet! Ugye a játék 50 pályás, és rossz lenne mindig újra kezdeni, ha meghalunk, ezért a játék 5 pályánként a töltési képernyőn kiír egy jelszót, amit a főmenüben a „level password” mezőbe kell beírni és akkor az adott pályától kezdhetjük újra a játékot. Itt egy táblázat a jelszavakkal.

Jelszó
Pályaszám
MAST
5
STERN
10
SHARK
15
ANCHOR
20
TARGET
25
PERISCOPE
30
NAVIGATOR
35
BUOY
40
MAP
45
HARBOUR
50

 
·        Halak: nem csak dísznek vannak, hanem fel is idegesíthetnek minket azzal, hogy bizony sosem restek lenyelni a bombáinkat! (az nagyon mókás, ha beállítjuk a halak számát, vagy 500-ra. :D, az kevésbé ha pont bekapják a bombát mielőtt eltalálna 1 submarine-t.)PJ (Gamecsászár Team): Sub 2009-11-27 10-21-44-92

 

 

 

 

·        Polip: a nehezebb pályák alján mindig ott csücsül a polip bácsi, aki jót tesz nekünk, mert van amikor egy üveget küld fel nekünk, ami plusz életet jelent (3 élettel indulunk)

 

Értékelés:

 

Hangok-zenék:a zenék nagyon hangulatosak, de az effektek kicsit primitívek 4/5
Grafika: a kornak és a játéknak megfelelő, de mai szemmel kissé elavult 4/5
Irányítás: minimalista, de jó 5/5
Játékélmény: eleinte jó, de aztán monotonná válhat és sokat idegeskedhetünk a vége felé lévő nagyon nehéz pályák miatt 4/5

Összességében:egy jó játék, néhány kisebb hibával 4/5

U.i.: am. az egész játék kemény 31 mega. :D

PJ (Gamecsászár Team): méret

6 komment

Címkék: pc játék game submarines játékbemutatók gamecsászár

A bejegyzés trackback címe:

https://gamecsaszar.blog.hu/api/trackback/id/tr571556051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TJ (GCS) · http://gamecsaszar.blog.hu 2009.11.27. 11:53:04

gratula pj sok kép korrekt értékelés
amikor mondtad nekünk hogy a submarines fogod bemutatni nem hittem volna hogy ennyimindent tucc róla írni
grat

PJ (GCS) · http://gamecsaszar.blog.hu 2009.11.28. 11:34:50

@holecz96: Igen, már elkezdtem, felvenni az 1. bemutatóm jeleneteit!
Mondjuk a hangom elég furcsa lenne most 1 vidiben, mivel +vagyok fázva, és olyan a hangom mint Vásáry Andrénak :D
süti beállítások módosítása