Gamecsászár

PC játékok bemutatása videókban. Ha bármi kérdésed, észrevételed van, vagy szeretnéd, hogy játékokkal kapcsolatos képedet, videódat kirakjuk az oldalra akkor írj a gamecsaszar01@gmail.com címre. Üdv.: TJ Ajánlott felbontás: 1024X768

Pályamunkák 3. bejegyzés

2010.06.02. 19:53 :: TJ (GCS)

A következő pályamunka szintén egy teszt és egy sawbsaw nevű egyén küldte be.

Nem is szaporítom tovább a szót lássuk is a tesztet ami a Turok nevű játékról szól.

 

Edit: A sablonnal kapcsolatos szavazást lezárom. Az új nyert 6:3 arányban tehát ez marad.

 

 

 

Turok
Írta: sawbsaw
 
Ismertető
 
Kategória: fps
Fejlesztő: Propaganda Games
Kiadó: Touchstone
Megjelenés éve: 2008
 
 
Történet:

A játék a jövőben játszódik. Kane-t a lázadó katonát kell elfogni és visszaszállítani a Földre. Kane egy szélsőséges bolygóra menekül, ami bőségesen rendelkezik dínókkal és zsoldos katonákkal. A bolygó felé tartva az űrhajóval egy lézer nyaláb találja el a hajót és emiatt lezuhan. Így kapunk még egy küldetést, hogy a csapat tagjainkat is megkeressük.


Fegyverek:

A fegyverek többségének 2 funkciója van. Az egyik leghasznosabb fegyverünk a kés. Bárkit egy késszúrással elintézhetünk. A dínók nagy része ezért nem okoz különösebb gondot. A kés tökéletes a csöndes és lopakodós taktikára. A másik leghasznosabb eszközünk az íj. Egy erős lövés a katonákra, akárhol éri halálos. Két fajta nyílvessző van, a robbanós és a sima. A robbanós kiválóan alkalmas osztagok likvidálására. Az alapvető gépfegyver nem használható sok mindenre. Az elején még hasznunkra válik, de aztán hatása elenyésző lesz a későbbikekben. A következő a shotgun. Ez a fegyver nem a legalkalmasabb ellenfeleinkkel szemben. A másik funkciója a jelzőfénylövés. A sniper távolról tökéletes. A lángszóró az óriás skorpiókra van kiélezve. A másik funkciója a tűz bomba. Aztán a rakétavető. Van még robbanó töltetet lövő egykezes fegyver, a másik funkciója ugyanaz csak a töltet tapad. A gépágyú igen hasznos eszközünk lesz, mivel, hogy talajhoz rögzíthető és így még nagyobb védelmet nyújt. Még van egy pisztoly. Végül a játék leghasznosabb fegyvere egy gépfegyver. Nem tudom mit lő de hatásos és van hozzá robbanó töltet is. Egy hátránya van, hogy idő után túlforrósodik.
 
Grafika:

A játék grafikája sajnos ronda. A textúrák kidolgozatlanok és a dzsungel se a legszebb. A fű papír vékony és nézésünkkel megegyező irányba néz. A dínok nekem kifejezetten tetszenek. Szépek a maguk módján és kidolgozottak. A mozgásuk élethű.
 
M. I.

Mind a társainknál mind ellenfelünknél nagyon rossz. Egyáltalán nem taktikusak. Nem használják ki a természet adta fedezékeket. Társainkat ha meglövik a reakció rá nem az, hogy fedezékbe húzódnak hanem tűzvonalban maradnak.
 
Ellenségek:

Az erdőben találkozhatunk dínókkal. Az őslények a térdig érőtől az óriás T-rex-ekig terjednek. A dínók ereje méretüktől függ, minnél nagyobbak annál erősebbek. Egy bizonyos méretig késsel gyilkolhatóak, a többit már lőfegyverrel kell elintézni. A játék legidegesítőbb lényei az apró repülő rovarok, amik bár kicsik, de a zöld trutymó amit lőnek az nagyon ártalmas. A másik fajta ellenfeleink a zsoldos katonák akik minden fajta lőfegyverrel támadnak ránk.
 
Játékmenet:

A játék igazából csak akkor élvezetes ha sallangmentesen megy minden. Mivel a fokozatok nagyon nehezek ezért életünkre nagyon kell vigyázni. A játék egyébként nagyon hangulatos. Vannak részek, amik tényleg jók és élvezhetőek. Szerintem a játék nagy hibája, hogy egy nagy dzsungelben vagyunk, de mégis mi csak egy kijelölt ősvényen mehetünk. A játék emiatt nagyon lineáris, pedig a dzsungel egy igen tág fogalom és pont emiatt sokkal jobban ki lehetett volna használni. A játék valójában arról szól, hogy mész és ölsz. Így emiatt a játék csak abban változik, hogy épp kit ölsz. Az ölésben a társaink segédkeznek, de olyan sokat nem fognak segíteni mint amennyit várnánk tőlük. Sajnos a játék hibáiból kifolyólag túl sokszor fogja felhúzni az embert.

Játékmenet: 7/10

Grafika: 6/10

Hang, zene: 8/10

Történet: 7/10

Szavatosság: 5/10

Pro:

- Dínók

- Néha tényleg élvezhető

- Dínók fizikája élethű

- A zenék és a hangok a játékhoz illőek


Kontra:

- Lineáris

- Ronda grafika

- Buta ellenfelek és társak

- Gyenge történet


Értékelés: 7.3

 

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gamecsaszar.blog.hu/api/trackback/id/tr302051689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

[SPARK] 2010.06.02. 21:22:04

Jó kis teszt :) grat hozzá várom a többit is!

Mad Hacker · http://roachjatekelemzesek.blog.hu/ 2010.06.03. 12:58:59

Ronda grafika? A fű tényleg ,,2D'' de attól függetlenül szerintem nem ronda, csak nem a legszebb. A játékmenettel egyetértek. Lineáris, unalmas, nehéz, engem is idegesített.

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2010.06.03. 20:43:41

@Elderyautja: figy, sztem az új Turokról (2008as) írt, nem a régiről :D, am ugyanaz a bajom mint az előzővel...rövid az írásos része és hosszú a kiértékelgetősdi...

Benyo513 2010.06.03. 21:38:00

3/4 órán át bírtam a játékot, mondtam magamban, hogy köszönöm, ennyi elég volt. Shift+Delete-t kapott. Nálam egyáltalán nem illik bele a "Good-Game" kategóriában, mert unalmas story, a játékmenet borzasztó, a grafika meg egyszerűen nem tud érdekelni. De hogy abba is bele kössek, az sem tetszett. Az unreal Engineből sokkal többet is ki lehet hozni. Példa rá a Batman: Arkham Asylum és a Mass Effect 2.

Nem tetszett annyira a teszted. De itt van néhány tipp amivel kibővíthetnéd. Youtubeon vagy akárhol keress rá "Walkthrough"okra, titkokra, bugokra, kisebb infókra(pl. eladások, mely platformokon jelent meg, te min tesztelted, szagatott-e vagy sem, megjelenési dátum(ok) csúsztatásának az oka, stb.) és legfőképpen érdekességekre. :)

sawbsaw 2010.06.04. 15:53:54

@Benyo513:

Hát igaz! Lett volna még mit írni. :S Mondjuk a játékban lévő characterekről szó sem esett és érdekességnek leírni a felvillanó gombokat, hogy ha pl. megtámad hirtelen egy dínó. Meg még külön érdekesség, hogy xbox 360 és ps3 mellett megjelent telefonra is.
Eladások, Csúsztatás - Hát igen! Írhattam volna erről is. :S
Szaggatás - Ezt szerintem rohadtul felesleges. Senkit sem érdekelne, hogy fut a játék a gépemen. (Nagyon jó gépem van. Tehát nem szaggat ha valakit érdekelne.)
Min teszteltem - Ha boxon teszteltem volna, mondjuk ott lenne, hogy Tesztplatform: Xbox 360 -.-
Megjelenési dátum - Az van. Csak nem pontosan, hogy melyik hónapban is jelent meg.
Jól van! Következő alkalommal oda figyelnék ezekre! De amúgy biztatni kéne, nem pedig jajj hát ez sajnos nem tetszett. Látszik, hogy Good Games-es vagy. -.-

@GaMeRkIsZi:

Örülök, hogy tetszett. :) Kösz a támogatást.

Benyo513 2010.06.04. 16:17:52

@sawbsaw: Én legalább leírtam, hogy miken javíts és pár dolgot felsoroltam, amivel kiegészíthetnéd a további tesztjeidet. Bocsánat, hogy nagyon fáradt voltam és elfelejtettem ezt oda írni, de mindenkinek vannak unalmas, fárasztó napjai.

És hogy miért írtam le? Mert szeretnék segíteni!

Csak hogy ne legyen semmi baj, máskor(és most is) leírom a jó dolgokat is. Szépen fogalmaztál, és örülök, hogy a grafikáról nem írtál annyit :). A játékmenet és az élmény a fontos. És jó még az is, hogy a fegyverekről is bővebben írtál! :)

Mindazonáltal, még egyszer bocsánat, de kiegészítem most a mondandómat. Sok sikert! :)

[SPARK] 2010.06.04. 16:20:29

@Benyo513: OFF: Még a controllERROR tagja vagyok szal oda csinálhatod az introt :) Köszi! ;)

[SPARK] 2010.06.04. 20:30:45

@Je m'appelle Théo: Aztmondta TJ vasárnap teszi ki az összes pályamunkát (Vagy holnap)

TJ (GCS) · http://gamecsaszar.blog.hu 2010.06.04. 20:32:55

@Je m'appelle Théo: Még ma kint lesz
@GaMeRkIsZi: Jól idéztél de rosszul írtam azt akartam írni hogy vasárnapIG minden kint lesz.
Lécci nézzétek el ezt a hibát

Benyo513 2010.06.04. 20:35:45

@TJ (GCS): Kb. hány pályamunka várható még teszt kategóriából?

Mad Hacker · http://roachjatekelemzesek.blog.hu/ 2010.06.05. 07:11:42

TJ! Azt mondtad még ,,tegnap'' kint lesz. Már ötödike van.:(

TJ (GCS) · http://gamecsaszar.blog.hu 2010.06.05. 11:28:31

@Benyo513: Nincs több
@Elderyautja: Bocs,bocs. hiba hiba hátán azonnal ki is rakom a videókat
süti beállítások módosítása